Så kan du blogga om blommor

Om du gillar blommor och växter kommer du få några glädjande bloggtips i det här inlägget. Det är nämligen så att det finns många olika sätt att blogga om blommor – och att dessutom tjäna pengar på det. Inspireras av tipsen som följer!

Utrustning för att blogga om blommor

Det visuella är en stor del av blombloggande. Av den anledningen kan det vara värt att investera i en bra kamerautrustning. Det finns systemkameror för överkomliga priser, och som du sedan kompletterar med ett så kallat makroobjektiv för att verkligen kunna fånga blomkänslan. Du kan fota blommor med eller utan stativ.

Att ha en egen trädgård och odla själv är inte alls dumt när du driver en blomblogg, men det är inte ett måste. Du kan i stället odla krukväxter utifrån fröerna på https://flo-rea.com/ och sedan berätta om odlingsprocessen. Krukväxter är jättepopulära, och sådana kan du ju blogga om oavsett var du bor.

Vilda blommor och offentliga trädgårdsparker är fantastiska resurser, och det bästa av allt är att de oftast är gratis. Du kan fota och skriva om blommorna som växer i naturen och parkerna, i alla fall under våren, sommaren och hösten. Ta med dig kameran, liksom en anteckningsbok och penna, alternativt smartmobilen för att dokumentera det vackra.

Blogga om dina egna blomsterarrangemang

Det här med att odla sina egna snittblommor har blivit något av en trend inom bloggvärlden. Beställ hem fröer från exempelvis https://flo-rea.com/ och driv upp blommor från grunden. När du sedan kan plocka blomstren kan du göra blomsterarrangemang av dem. Fota och skriv om arrangemangen, och inspirera därmed andra till att skapa med blommor.

Blompyssel är populära bloggämnen

Över lag är blompyssel populära bloggämnen, och det har säkert med blommornas natur att göra. De är ju så vackra att titta på! Du kan pressa och torka blommor, så även baka med blomster liksom binda blomkransar.

Skriv skötselguider för blommorna

Du skulle bli förvånad om du visste hur många som söker efter skötseltips för blommor och växter online. Det här intresset är en fantastisk tillgång för dig. Skriv skötselguider för specifika blomster, gå verkligen in på djupet och dela med dig av dina bästa knep för att hålla plantorna vid liv.

Blogga om nördiga blomfakta

Blomfakta är också givande bloggämnen. Samla fakta om blommor i listor och guider, och se till att ha med så nördiga fakta du bara kan. Komplettera med dina egna fina blomfoton.

Tjäna pengar på att blogga om blommor

För att tjäna pengar på att blogga om blommor kan du recensera trädgårdsböcker, tipsa om prylar med vackra blommönster samt rekommendera olika blomfröer. Möjligheterna är oändliga! Faktiskt kan du till och med sälja dina egna blomfoton som posters.

Blogg