Blogga om vin och mat

Ett bra bloggämne är mat och vin. Det är många som föredrar att läsa recept och matlagningstips på en blogg istället för på YouTube. Receptet och instruktionen är “stilla” på skärmen. För att maxa bloggen är det smart att också ge goda och passande vintips.

Vin hem till dörren

Mat och vin är ett stort intresse för många. För en god lördagssmiddag vill många ha ett passande vin till maträtten. Få en helhetsupplevelse: förrätt, middag, dessert och passande drycker. För dig som matbloggare är det då smart att beställa vin från Vinoteket: du får vinet hem till dig, samtidigt som du kan få tips på deras sajt. Så att du verkligen lyckas matcha mat och dryck. Gå in på Vinoteket för att fraktfritt handla vin online. Då kan du enkelt testa olika sorter, så att du kan tipsa om gott öl och vin till alla slags maträtter.

Få fler läsare

För att få många läsare till en mat- och vinblogg måste du skriva många recept. Laga mycket mat, fotografera, och sedan tipsa om bra viner. Det är kombinationen av kvalitet och kvantitet som gör att du lyckas i längden. Det är också smart att vara aktiv på sociala medier. Lägga upp dina matbilder på Instagram och Facebook för att driva trafik till din sida. Du kan även ha en YouTubekanal där du lagar vissa speciella rätter. Det finns fler än en svensk som bokstavligen arbetar heltid med sin matblogg, så det är definitivt värt att satsa på en sådan blogg om du älskar att laga mat. Det handlar mycket om att hålla ut, fortsätta att lägga upp materiel även om du inte får så mycket besökare och hela tiden utvecklas. Plötsligt kommer du ha skrivit ett recept som många efterfrågar. Då får du momentum: många besök på sajten och pengarna kommer börja trilla in.

Tjäna pengar på en vin- och matblogg

Hur kan du då tjäna pengar på vin och mat? Dels på annonser på både bloggen och YouTubekanalen. Dels genom att ha affilatelänkar till bra produkter och tjänster som du själv använder och så naturligtvis skriva receptböcker. Receptböcker säljer väldigt bra. Både roligt att ha hemma i köket och en bra bok att ge bort.