Rätt ämne för inkomst på bloggen

Det är fler och fler som inser potentialen med att arbeta mot nätet. Idag kan du sitta i en sommarstuga ute på landet och samtidigt arbeta med din blogg eller webbutik och tjäna pengar. De flesta som får en inkomst på bloggen kan inte leva på den, men det kan vara ett roligt sätt tjäna extra pengar. Det finns också bloggare som lever heltid på att blogga.

Frihet

En inkomstbringande blogg är ett företag, vilket också innebär att ju mer tid du lägger på bloggen, desto större inkomst kommer du att få. Det tar dock tid att bygga upp en bra blogg. Om du planerar att bygga ett hus eller en sommarstuga och behöver låna 400000, så kan du använda enklare.se, och sedan använda din extra blogginkomst för att snabbare betala av på lånet! Det tar tid att blogga in en rejäl inkomst, men det är möjligt om du är villig att lägga ner den tid som krävs.

Ett bra ämne

För att få inkomst på din blogg behöver du besökare, vanliga människor som surfar in på din sida, och sedan klickar på de annonser som finns. Du får inkomst genom annonser eller genom att sälja saker på bloggen. På sätt och vis kan man säga att du får betalt för att skriva bra inlägg, som besökare vill läsa om – vilket medför annonsintäkterna. För att få läsare behöver du skriva intressanta artiklar som ger mervärde för besökarna och gör att de vill återkomma. Det är lätt att tänka att man ska skriva om allt – då hittar ju alla något intressant att läsa -, men det är faktiskt tvärt om. Eftersom det finns så många bloggar på nätet, behöver du skapa en blogg som står ut genom kvalitet och ett bra domännamn.

Bra innehåll

En blogg är egentligen en dagbok eller en tidning online. För att få inkomst på bloggen måste du skapa en blogg som är som en specialtidning om ett ämne som du är kunnig i. När vi surfar på nätet söker vi ofta kunskap, och går in på en sida som verkar ha den kunskapen. Om du ska resa till Australien kommer du troligtvis googla Australien innan du åker; om du ska bygga ett växthus kommer du troligtvis leta efter bra ideér och ritningar på nätet. Du kan skriva om nästan vad som helst: ekologiskt smink, vandringsleder kring Stockholm eller hur man syr barnkläder.

Det är viktigt att du skriver bra och informativa bloggposter inom ditt ämne; kontinuerligt. Har du ett praktiskt ämne som trädgård, kan du skapa gör-det-själv-artiklar – populärt och ger många läsare. Eller egna filmer – ännu bättre.

Domännamn

Domännamnet blir ditt företagsnamn. Skapa ett bra domännamn där en del av ditt ämne ingår i namnet. Om du skriver om trädgård, bör något som har med trädgård ingå, som persträdgårdtips.xx eller blomsterskolan.xx, då kommer du att få fler läsare och Google kommer att tycka om dig.

Synkronisera gärna sidan med både Facebook, Twitter och Instagram, och använd samma namn och förstabild på alla ställen, så att ditt bloggföretag uppfattas enhetligt.