Träningsbloggar

Av en träningsblogg kan du få tips och inspiration till din egen träning och särskilt de dagar då du helst av allt vill stanna hemma i soffan ger dina favoritbloggar dig en spark i baken så att du kommer iväg på träningspasset.

Om du är nybörjare inom träningsvärlden hittar du både förklaringar av träningsövningar och information kring vilken utrustning du behöver för att komma igång. Gymträning och löpträning går för det mesta bra att utföra med ett par bra träningsskor och bekväma träningskläder medan sporter som cykling eller golf kräver en hel del inköp av utrustning.

Träningsbloggar för allmän träning

Det finns många bloggare som skriver om träning i allmänhet som till exempel Lofsan och PT-Fia. Lofsan har dessutom podden “Träningspodden” som hon driver tillsammans med Jessica Almenäs. De flesta träningsbloggar riktar sig främst till en kvinnlig målgrupp även om många av deras träningsråd är generella och gäller för både män och kvinnor. Träningsbloggarna är för det mesta en blandning av inspiration till träning, motivationspepp och en inblick i bloggarnas vardagsliv. Många av träningsbloggarna lägger upp videoklipp på bra styrkeövningar vilket är bra eftersom övningarna annars kan vara svåra att förstå utifrån bara en bild. Ofta brukar träningsbloggarna även erbjuda träningsresor och andra event inom träning då det går att träffa likasinnade och träna tillsammans.

Träningsbloggar för löpträning

Löpning har de senaste åren vuxit explosionsartat och det är allt fler motionärer som springer och tävlar i något av alla de lopp som finns i Sverige och över hela världen. Petra Månström är en av de främsta löparbloggarna och hon driver även den framgångsrika podden Maratonpodden samt har en löparpodd tillsammans med den tidigare elitlöparen Malin Ewerlöf. Petra Månström har främst fokus på motionärslöparen som hon peppar och motiverar genom sina egna berättelser om löpning. Flera löparbloggar går även att hitta på webbsidan springlfa.se och marathon.se och på dessa webbplatser finns även träningsprogram och annan intressant information om löpning.

Genom att följa en allmän träningsblogg eller löparblogg dagligen blir det mycket enklare att motivera sig själv till att träna regelbundet. Tyvärr är det många vars vänner eller familj inte tränar och då kan det vara svårt att motivera sig på egen hand utan stöd från andra. Träningsbloggens dagliga inlägg ger dig fokus och motivation till träningen och du får dessutom tips på snygga träningskläder och ofta bra kostråd kring vilken mat som passar i samband med träning. I och med kommentarsfältet går det även att ställa frågor direkt till bloggare och få ett personligt svar. Med andra ord finns det många fördelar med att följa en träningsblogg så leta upp en redan idag och kom igång med träningen!