Svenska modebloggare

Mode är ett populärt ämne att blogga om då många unga tjejer drömmer om att jobba med just mode. Idag är det lättare än någonsin att bli en modebloggare då du egentligen inte behöver kunna så mycket om ämnet. Alla människor är olika samt har olika stilar vilket gör att det inte finns något rätt eller fel när det kommer till modebranschen. Gillar du att ta outfitbilder och är bra på att hantera en kamera samt kan uttrycka dig bra i text har du redan en bra grund för att få en populär blogg. Faktum är att läsare vill lära känna personen bakom bloggen samtidigt som de vill inspireras vilket gör att outfitbilder och porträttbilder ofta går hem och skapar ett intresse kring bloggen. Därefter kan du visa upp din klädstil och sen från dina egna outfitbilder utveckla dina tankar i text vad du gillar med just de plaggen du har på dig och liknande.

Hur bloggbranschen fungerar

Många så kallade modebloggare gillar att variera inlägg mellan livsstil och mode. Läsare får då en personlig bild av bloggaren samtidigt som de kanske kan känna igen sig själva i personens stil. Precis som med andra medier som Instagram och liknande kollar de flesta på bloggar för att inspireras. Just nu när e-handeln har blivit väldigt populär är bloggar något som många använder sig av för att hitta passande klädesplagg. Det är väldigt ofta som modebloggare får förfrågan om att tipsa om exempelvis balklänningar, studentklänningar och liknande. Tack vare betalningslänkar kan bloggarna få betalt per klick genom att läsaren då skickas vidare till en shoppingsida. Det är ett effektivt sätt att marknadsföra enskilda produkter då företaget lättare och framförallt billigare kan nå ut till rätt målgrupp. Idag är det otroligt viktigt för bloggare att markera de inlägg som är betalda av företag. Det är exempelvis inlägg där en bloggare kanske blivit kontaktad av ett företag för att marknadsföra vissa produkter varpå bloggaren sedan tipsar om dessa produkter via ett inlägg. Ett exempel är att Isabella Löwengrip fick lyxiga presenter av sin pojkvän men då de inte var betalda från ett företag behövde hon inte märka inlägget med något.

Svenska toppbloggare inom mode

För den som söker efter inspiration i modevärlden finns ett antal svenska modebloggare som kan vara värt att besöka. Elsa Ekman är en populär modebloggare som jobbar deltid som modell och kommer ifrån Stockholm. Läser du hennes blogg får du en inblick i hennes vardag som är allt annat än en vanlig Svenssonlivsstil. En annan modebloggare som du inte får missa är Pamela Bellafesta och är du insatt i mode vet du att hennes namn väger tungt i modebranschen. Pamela jobbar som stylist och är även Metro Modes modechef vilket gör att du kommer få ta del av hennes spännande vardag med en hel del kläder. En annan het modeprofil som äger en av Sveriges största bloggar är Petra Tungården som även är moderedaktör på Metro och har tidigare jobbat på Bubbleroom och med Isabella Löwengrip. Känner du dig shoppingsugen men har en begränsad budget finns det många bra ställen att shoppa på. Exempelvis på Outletsverige går det att hitta märkeskläder till nedsatta priser samt att du slipper lämna hemmet.