Blogga där det passar dig

En stor fördel med att leva på sin blogg i större eller mindre utsträckning är att det är ett jobb som man kan ta med sig överallt, och utföra var man vill (så länge man har en bärbar dator och internetuppkoppling). Det betyder i sin tur att man är fri att blogga där man själv känner att man skriver bäst, vare sig det beror på att man får inspiration där eller att man helt enkelt får lugn och ro där.

Om det sistnämnda är viktigt för en, är det sannolikt så att man trots alla möjligheter att blogga överallt, föredrar att blogga hemma. Då får man istället prova sig fram var i hemmet som man skriver bäst – vid ett skrivbord för att komma i arbetsstämning, i soffan för maximal komfort eller vid köksbordet, för att ha nära till kaffet? Om det sistnämnda stämmer in på dig, och du letar efter ett köksbord som passar lika bra att skriva på som att äta vid, ska du gå in på Furniturebox.se, där det finns ett stort utbud av olika typer av köksbord.

Det är dock inte bara i sitt eget hem som man kan få arbetsro, om det är det man är ute efter. Biblioteket har länge varit en tillflyktsort för studenter och andra som vill kunna arbeta i tystnad, och på de flesta större bibliotek finns särskilda salar för just tyst arbete. Dessutom har man på ett bibliotek tillgång till all information man kan tänkas vilja ha (utöver den information som finns på internet).

Inte alla trivs dock med att arbeta i absolut tystnad – de vill ha lite liv och rörelse runt omkring sig. Beroende på vilken typ av blogg man har kan det också vara en stor fördel att blogga på platser där man omges av människor. För modebloggare kan människorna till exempel vara en inspirationskälla, då de kan trendspana samtidigt som de skriver, och för matbloggare är det en fördel att blogga på olika caféer och restauranger, där de får prova nya maträtter och nya drycker.

Ibland är det dock inte platsen där man får inspiration eller lugn och ro som passar en bäst, utan helt enkelt platsen där man råkar befinna sig. Det gäller till exempel när man är på resande fot, och har tid att slå ihjäl i väntan på exempelvis ett flyg eller ett tåg, liksom när man sitter på själva flyget eller tåget. Att kunna använda den tiden till att fila på ett blogginlägg är många gånger ett perfekt sätt att fördriva tiden samtidigt som man gör något produktivt.