5 bloggar för mopedister

För många är mopeden inte bara ett sätt att ta sig från A till B, det är också en livsstil. Här har jag samlat några av de bästa bloggarna som handlar om att leva med och köra moped och allt som

hör därtill. Att det dessutom är alltfler som investerar i en elmoped, inte minst hjälpt av en subventionering som kan ge upp till 25% av priset tillbaka (om det är en elmoped), har gjort att det nu finns mer än någonsin att läsa om mopeder. Tyvärr är det fortfarande ont om bra svenska bloggar i ämnet, men det går förhoppningsvis lika bra med engelskspråkiga bloggar.

Vässla är en svensk tillverkare av elmopeder som riktar in sig på urbana människor som varje dag måste ta sig fram i trånga stadsmiljöer. De har i och med det tagit fram en serie klimatsmarta och prisvärda elmopeder. Allihop har en topphastighet på 45 km/h och ger en räckvidd på mellan 4-12 mil (beroende på markförutsättningarna). De har dessutom ofta kampanjer som gör det möjligt att köpa en av deras snygga elmopeder till ett ännu bättre pris än vad de normalt sett kostar. Besök https://www.vassla.com för att hitta en modell som kompletterar din stil.

Scooterfile

Scooterfile är tillräckligt ambitiös för att kunna räknas som ett regelrätt onlinemagasin med fokus på mopeder och elscooters. Sidan rymmer nyheter såväl som gedigna och djuplodande recensioner av scooter.

Scoot Safely

Som om inte elscooters i sig är ett relativt snävt ämnesområde, så Scoot Safely tar det hela ytterligare ett steg längre. Här ligger fokus helt och hållet på säkerheten. Både hur du kör säkert och vad du ska tänka på i trafiken och tips på hur du bäst förhindrar att din scooter blir stulen.

Riding Adventures

Riding Adventures var från början en blogg helt inriktad på Peter Sandersons äventyr med sin vespa, en klassisk GTV 300. Sen några år tillbaka har dock hans stall växt vilket förvandlat bloggen till en bra kunskapsresurs om mopeder i största allmänhet. Här kan du hitta tips om modifikationer, hur du på bästa sätt underhåller din moped och mycket annat.

Life on Two Wheels

Life on Two Wheels är en av de mest utförliga privatdrivna bloggarna om mopeder och allt som hör därtill. Här hittar du bland annat utförliga guider till kringutrustning och modifikationer, reseskildringar och mycket annat. Som en bonus finns här mycket om det goda livet, mat, vin och annat. Varför skulle det inte hänga ihop med mopeder?

Green Mopeds

Till sist en blogg som sätter fokus på elmopederna och hur de kan hjälpa till att bidra till en bättre miljö. Green Mopeds ser inte mycket ut för världen men den är ambitiöst skriven med regelrätta reportage och intervjuer om allt som har att göra med mopeder och miljö.