Författare som bloggar

Idag finns det många som skriver böcker och som en ny berättare vill man kanske skaffa en blogg. Det tar tid och man måste ha tålamod innan man har fått en ganska så hyfsad läsekrets och andra nyfikna besökare till sin sida. Låt säga att din stora dröm är att få skriva och ge ut en bok eller fler och tiden går och du funderar på vad du ska skriva. Under denna perioden är det bra att starta upp en blogg där du presenterar dig själv och berättar lite om dina tankar. Det finns en del saker att tänka på innan man påbörjar sin blogg. Räcker tiden till? Detta är en fråga som bara du kan besvara. Hur ska andra hitta mig? Genom att skriva in dig på olika skrivforum och berätta för släkt och vänner. Ska jag skriva mitt namn med titeln författare före? Regeln säger två utgivna böcker innan, men det är helt upp till dig. Ska jag skriva om annat också? Om du vill så kan du göra det. Vad behöver jag göra för att få besökarna att stanna kvar? Låt dem bli en del av din dröm och lär dig ta emot kritik.

Vägen till målet

Först och främst behöver man hitta en plats som till exempel WordPress. Man kan även använda sig av Facebook om man vill innan man ger sig på lite mer avancerade platser. Det kan vara bra att ta en titt på andra författares sidor för att få en liten inblick i hur det kan se ut. Man ser vad de skriver om, hur de skriver, med mera. Något att tänka på är att sätta sin egen prägel på sin blogg och inte göra som andra. Det är ju trots allt dig som besökarna kommer till och inte någon annan, eller hur? Kom ihåg att besökarna ganska snabbt ser om din blogg är unik och värd att komma tillbaks till. Om du fortfarande funderar på vad du ska skriva om, så kan du börja med att skriva små berättelser som läsekretsen kan läsa och där de även kan skriva vad de tycker. På det viset får du lite feedback samtidigt som det stärker dig och gör att du kommer närmare den där boken du vill skriva. Bloggen kommer att ta upp en del av din tid och till exempel Camilla Läckberg slutade blogga då tiden inte fanns till, så tänk på det.

Böcker man kan lyssna till

Det finns böcker som man håller i sin hand medan man läser och det finns böcker man lyssnar till genom att sätta hörlurarna på huvudet. Att lyssna på spännande och nervkittlande ljudböcker kan vara en fantastisk upplevelse, helst om man är ensam hemma. Man kan köpa eller låna ljudböcker på biblioteken eller i bokhandeln. Tänk vad skönt att ligga där i soffan och lyssnar till en röst som sprider den där magiska känslan inom dig som får dig att vilja hoppa in i världen som berättaren beskriver. Man kan även lägga upp ljudfiler på sin blogg och på det viset göra sin egen ljudbok. Att lyssna på sin bok eller berättelse som man har skrivit kan i många fall göra att man upptäcker fel lättare. När man läser det man har skrivit ett par gånger efter varandra kan man lätt tappa fokus och missa de självklaraste felen. Varför inte varva mellan att lyssna och läsa?